Команда Львівського конференц-бюро взяла участь у Першій Львівській Гастрозустрічі. Подія зібрала експертів гастрономії з 4 країн світу, щоб обговорити, де сьогодні Україна та Львів на гастрономічній мапі світу, які з українських гастрономічних традицій варто підтримувати та що з міжнародного досвіду слід запозичити.
Організатори події: Інститут Галицької кухні – професор Ігор Лильо. та Підтримку надала компанія Молокія в особі Володимир Глащенков. Приймала учасників Львіварня.
Програма складалася з двох панелей. У першій Марк Зархін, Маріанна Душар, Олексій Петелько, Аврора Огородник, Олексій Волков обговорювали, чи є Україна впізнаваним гастрономічним брендом, яке місце локальних кухонь у ресторанному бізнесі та що потрібно зробити для сталого розвитку в Україні досліджень про їжу та її зв’язок з історією, мистецтвом, наукою.
Під час другої частини міжнародні експерти проф. Фабіо Парасеколі (NYU, U.S.), проф. Ярослав Думановський (UMK, Poland), Niclas Fjellström (Culinary Heritage Network, Global Coordinator) спільно з в.о. директора Львівського конференц-бюро Софією Каїнської говорили, як налагодити співпрацю між науковцями, рестораторами та виробниками. Також дискутували, що дає виробникам та споживачам нагорода Європейської кулінарної спадщини. Професор Fabio Parasecoli розповідав про свою нову працю “Gastro Nativism: Food, Identity, Politics”.
Конференція видалася вдалою, адже зібрала багато гастроприхильників: науковців, кухарів, рестораторів, маркетологів – усіх кому небайдужа кухня як частина нематеріальної культурної спадщини.