У Гданську відбувається другий етап проекту «Sustainable Cross-Border Destinations-project», в якому бере участь Львівське конференц-бюро, Zero West Lviv, Кращий Сихів.
Під час зустрічі партнери з 4 країн (Швеція, Польща, Латвія та Україна ) вивчають міське середовище Гданська, зосередившись на інноваційних та стійких місцевих ініціативах, що сприяють більш стійкому розвитку суспільства – здоровому способу життя, ініціативам, що стосуються утилізації харчових відходів, а також заходах, спрямованих на залучення багатокультурної та свідомої аудиторії.
Головні спікери конференції діляться досвідом розвитку сталого туризму у своїх регіонах, розробкою зелених продуктів, механізмами поводження з відходами. Учасники досліджують концепції сталого харчування, ставлення до їжі, шукають відповіді на питання, який асортимент продуктів приваблює містян, чи може традиційна іжа бути приваблива, чи може виробництво їжі стати цікавим дозвіллям чи професійною кар’єрою для освічених мешканців. Також дискутують про те, навіщо організовувати заходи більш стійким способом, який вплив події на середовище, вивчають досвід Швеції, що вже розробила сертифікацію, яку організатори використовують для отримання допомоги в їх плануванні.
Нагадаємо, що перша зустріч в рамках проекту відбулася восени у Швеції в Åsnens national park – національному парку, який змінив життя регіону, і став одним зі 100 найбільш сталих туристичних напрямків у світі!
Після вивчення шведської природи, міського сталого розвитку у Гданську, наступним кроком є візит до Львова.
Мета проекту, що пдітримується Шведським Інститутом – налагодити співпрацю у галузі стійкого туризму, принципи якого це охорона довкілля, мінімізація збитків в процесі туристичної діяльності, екологічний нагляд за освоєнням територій, контрольоване використання автотранспорту, енергії, води, соціальна справедливість щодо місцевих громад, естетична гармонія.